1 Ağustos 2013 Perşembe

İletişimcilerin ÖYP 'De haklarını alması için yapılması gerekenler

Arkadaşlar,

İletişim fakülteleri mezunlar sizlerinde bildiği gibi Türkiye'de en yüksek işsizlik oranına sahip olan kesimdir. Bizlerin de en doğal hakkı olan iş, aş ve yaşam hakkı çeşitli müdahalelerle engellenmektedir. Okuduğumuz alanın diğer meslek gruplarından katılımı oldukça kolaydır. Örnek olarak, kamu yönetimi okuyanlar gazetecilik, televizyonculuk yapmakta hatta bunda da hiç bir sorun görmemektedirler. Bizlere öğretilen modern toplum anlayışında meslek gruplarının profesyonelleşmesi oldukça önemli bir unsurdur; ancak YÖK bunu görmezden gelmektedir.

Bir iletişim fakültesinde alanlarla ilgili ortalama 40'a yakın ders gören bölüm öğrencileri atama sürecinde başka bölümden gelip iletişim fakültesinden yüksek lisansa başlamış bir kişiyle eş değer tutulmaktadır. Bizler inanıyoruz ki modern toplumun tam olarak hayatımıza entegre edilmesi için profesyonelleşmenin üniversitelerde de devam etmesi gerekmektedir. Bu görüş doğrultusunda 40'a yakın ders alan bir kişinin sadece yüksek lisansını iletişimde yapan bir kişiyle eş tutulması ne vicdani olarak doğrudur ne de modern anlayışta iş profesyonellerinin fakültelere entegre olması açısından doğrudur. Bu yüzden iletişim kadrolarının hakkının iletişim fakültesi mezunlarına verilmesi en doğal hakkımızdır.

Bu süreçte bizlerin en büyük destekçisi kendi üniversitelerimiz olacaktır. Burada hazırlayacağımız bir metinle kendi üniversite dekanlarımıza göndereceğiz ve desteklerini almaya çalışacağız. Diğer adım ben Ankara'dayım ve yetkili kişilerden randevular talep ederek yine sıkıntılarımızı yüz yüze anlatmaya çalışacağım. Arkadaşlar unutmayın siz bu işe dahil olmayacaksınız birilerinin burada bişeyler halletmeye çalışması çok anlamsız hale gelecektir.

Bu konuda vereceğimiz en son örnek İngiliz Dili ve Edebiyatı mezunu arkadaşın bizim bölümümüze haksız olarak atanması ve açılan kadroyu boşa kullanması olacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder