5 Ağustos 2013 Pazartesi

Örnek dilekçe

Sayın Saban Çalış Bey,

Sizlerin de bildiği gibi son açılan ÖYP kadrolarında iletişim fakülteleri mezunlarına büyük haksızlık yapılmıştır. Bu haksızlığı sizlere şöyle açıklayabiliriz, örneğin, İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunu bir kişi iletişim fakültesinde yüksek lisans eğitimine başladı diye kadroları tercih etme hakkı bulmuştur.

Bir iletişim fakültesinde ortalama 40 tane alan dersi alan bir öğrencinin Yüksek Lisans eğitimine yeni başlamış bir kişiyle aynı tutulması bizce mümkün değildir. Buna ek olarak atama sürecinde ÖYP puanı için belirleyici kriterin de 'Dil Puanı' olduğu göz önüne alınırsa şüphesiz ki iletişim fakültesi mezunları kendi bölümlerinde dezavantajlı duruma düşmüşlerdir.

İletişimciler olarak sizlerden talep ettiğimiz bizlerin haklarını koruyunuz ve kendi alanımızda dezavantajlı duruma düşmemizi engelleyiniz. ÖYP Temmuz 2013 atamalarında bizlere yapılan bu haksızlığı önümüzdeki dönemde açılacak kadrolarda engelleyiniz. Çünkü bizler inanıyoruz ki iletişim fakültelerine yapılan bu dışarıdan atamalar hem fakültelerin eğitim kalitesini düşürecektir hem de önümüzdeki yıllarda tercih edilebilirliğini ortadan kaldıracaktır. Sağlıklı ve iletişim çağını yorumlayabilen bir neslin devam edebilmesi için iletişim fakültelerinde kadroların bu alandan mezun kişilerin hakkı olduğu fikrine inanıyoruz ve destekliyoruz.

Saygılarımla
İsim Soyisim.

Arkadaşlar bu sadece bir taslak lütfen olmasını istediğiniz yerleri ekleyiniz, çıkarılması gerektiğini düşündüğünüz bölümü de çıkarınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder